Sitruunanmakuisia Philadelphianpullia   

Noin 40 kpl

Täyte

75 g     voita, huoneenlämpöistä

100 g   Philadelphiajuustoa

1,½ dl   tomusokeria

1 rkl      vaniljasokeria

yhden sitruunan raastettu kuori

Pullataikina

25 g     hiivaa

3 dl      maitoa

75 g     voita, huoneenlämpöistä

½ dl     sokeria

hyppysellinen suolaa

7-8 dl   vehnäjauhoja

Tee täyte ensin, eli sekoita kaikki ainekset keskenään. Ota täytteestä noin 40 kpl nokareita lautaselle ja laita lautanen pakkaseen noin tunniksi, että nokareet jäätyvät.

Tee pullataikina ja anna sen nousta noin 40 min.

Voitele uunipelti (alkuperäisessä ohjeessa näin, onnistuu tod.näk myöskin leivinpaperi kanssa:) levitä pullataikina pellille ja anna nousta noin 30 min. Laita uuni 200 asteeseen.

Painele noin 40 reikää taikinaan ja laita jokaiseen jäätynyt täytenokare. Voitele kanamunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunissa keskitasolla 18-25 min. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Alkuperäinen resepti Tidningen Hembakat, Lindas bakskola http://tidningenhembakat.se/recept/bullar/philadelphiabullar-med-citronsmak/

Reseptissä ohje on siis ruotsiksi, mutta sieltä voit käydä katsomassa miltä pulla näyttää ja teko-ohjeet on todella selkeästi kuvattu vaihe vaiheelta, jos jotain jäi epäselväksi.

En ole itse (vielä) tehnyt, mutta jos joskus leivontahimo (Just!) iskee, niin voisihan sitä taikinan tällaiseen pullaan vaivata. Herkulliselta näyttää!

Tämä ohje on tässä, koska lupasin suomentaa sen eräälle ystävälleni. Laiton samantien blogiin, niin muutkin leipomisesta kiinnostuneet voivat napata sen halutessaan.

Makoisia pullahetkiä!:)