012blogiin-normal.jpgI

 

 

 

Ihanaa, sunnuntai!:) Kotoilua ja koiran trimmausta ollut ohjelmistossa tänään. Maisan turkki olisi pitänyt trimmata jo aikoja sitten, mutta mummelilla on ollut tassussa olevan talipatin kanssa ongelmia ja en ole viitsinyt kiusata enää trimmauksella koirapoloista. Neljäs antibioottikuuri menossa tulehtuneen talipatin takia, joka tämän kuurin jälkeen leikataan, koska ei muuten tunnu paranevan. Ja samalla pari muutakin talipattia. Seniori-ikäisten koirien ongelmia. Kampaajalla käynnin jälkeen näyttää ihan nuorelta tyttöseltä. Meidän Maisa:)

 

 

 

015blogiin-normal.jpg

 

 

 

Ja kyllä, keittiönpöydällä meillä hoidetaan nämä hommelit. Pöpökammoisille tiedoksi, että pöytä densinfioidaan operaation jälkeen, nou hätä!

Kuvat ovat aika keltaisia, johtuu kuvaajasta ja lampusta, joka on pöydän yläpuolella. Tänään olen itseopiskellut valokuvausta netistä. Joo, reipas tyttö. Tiedän, että kuvaamisessa on tärkeää aukko, polttoväli ja ISO-arvo. Siis jos haluaa säätää manuaalisesti asetuksia, eikä käytä automaattisia asetuksia...tai siis, molemmissa tapauksissahan ne on tärkeitä. Jos haluaa säätää asetuksia itse, on ensin löydettävä kamerasta kohta, mistä niitä muutetaan? Voi hyvänen aika kun ensimmäisen kerran tutustuu digikameran menuun. Eihän siitä ymmärrä yhtään mitään? Mistä hitosta löytyy se f-luku, jolla mitataan aukkoa? Löytyi se lopulta. Samalla menetelmällä kuin tietokoneen käytössä. Näpyttelee kaikkea mahdollista, kunnes osuu vahingossa oikeaan. F-luku onkin siitä hauska vekkuli, että mitä pienempi luku, sitä isompi aukko ja päinvastoin. Täytyy muistaa.

Aukko on siis reikä, josta valo pääsee kameran sisään. Olisko kukaan arvannut? Valokuvauksessa on kyse valosta, joka osuu jollekkin kennolle ja kuva muodostuu siitä, miten kenno tulkitsee valon.

ISO-arvolla säädetään herkkyyttä. Sen löysin kamerasta yllättävän helposti. Siitä opin, että sen pitää olla mahdollisimman pieni. Liian suuri ISO-arvo aiheuttaa kohinaa kuvassa, eli rakeisuutta. Polttoväli jäi vähän arvoitukseksi vielä tässä vaiheessa. Taisi liittyä suljinaikaan, tai sitten ei.

F-luku siis mahdollisimman pieneksi (aukko suuri) ja ISO-arvo mahdollisimman pieneksi. Paitsi, että se ei ole noin yksinkertaista. Tietenkään.

Jonkin verran kokeiltu säätöjä ja räpsitty kuvia, mutta aikaa vievää puuhaa kuvaus kyllä on. Semmoinen harrastus varmasti, jossa aina oppii jotain uutta. Ikinä ei ole täysin valmis. Oppisin nyt edes perushyviä kuvia ottamaan, niin olisin erittäin ratkiriemuinen!

 

 

 

Martti%20003blogiin-normal.jpg

 

 

Yritä tässä nyt sitten blogia kirjoitella:) Martin hellyyshetki.