_4040042olkkariblogiin-normal.jpg

Olohuoneesta vähän laajempi otos. Juu, mitään sisustuslehtikamaahan tämä ei ole ja varsinkin aitiopaikalla jököttävä televisio on hyvin esteettinen. Siitä muuten kuvastuu Maisa istumassa sohvalla ja miehen kotivaatteet viskasin toiselta nojatuolilta sinne myös. Sohvapöydältä siivosin pois lehtipinon, veikkauskansion ja Lidlin sinisen kivennäisvesipullon. Sen verran stailasin.

Nojatuolit olen ostanut Kirppis Ankasta täältä Hangosta. Kalustoon kuului vielä sohvakin, mutta sitä en tarvinnut ja se oli huonossa kunnossakin, joten pyysin kirppiksen pitäjää kysymään myyjältä, suostuisiko tämä myymään pelkät tuolit. Ilokseni suostui. Tuolit ovat hyvässä kunnossa ja pienen tekstiilipesun jälkeen varsin käyttökelpoiset. Tykkään niistä kovasti. Marokkolainen Pouf-rahi on verkkokaupasta ja rakastan sitä. Kuten myöskin koiramme Martti, joka käy välillä hieromassa naamaansa ja itseään siihen. Tuoksuukohan siinä kameli?

Senkin, pöydän, sekä tuolla takana, hopean väristen salkkujen ja muun roinan alla olevan arkun, sekä konsolipöydän (joka ei näy kuvassa) kävin ostamassa kertarysäyksellä huonekalukaupasta valovuosia sitten. Itseasiassa rysäykseen kuului vielä vitriinikaappi, mutta se muutti aikoinaan tyttären luo ja sieltä uusille omistajille. Kuten kuvasta näkyy, olohuone ei ole suuren suuri ja oli yhdessä vaiheessa aika täyteen tungettu. Vitriini ei siis palannut kotiin.

Ennen tätä kertarysäystä meillä oli KIRJAHYLLY. Isolla siksi, koska se oli ISO kirjahylly. Ja ruma. Asuimme vielä edellisessä asunnossamme ja eräänä kauniina päivänä kotiin tullessani minua odotti yllätys. Mies oli ostanut kaveriltaan kirjahyllyn. Iso musta lastulevykammotus oli ilmestynyt olohuoneeseemme. Juhuu. Enhän minä kehdannut sanoa, että vietkö pois samantien, kun toinen oli niin ylpeä ostoksestaan. Yhdessä jos asutaan, niin pitää ottaa huomioon myös toisen mieltymykset (voi paska!) ja niin meille tuli sitten KIRJAHYLLY.

Siinä asunnossa kirjahylly sai olla omana kokonaisena kauheutenaan, mutta kun muutimme tänne, kirjahyllystä alkoi kadota salaperäisesti osia. Ensin lähtivät korkeiden kaappien päällä olevat kulmikkaat irtohyllyt. Sitten keskellä oleva matalampi kaapisto. Oviakin alkoi katoilla. Tein kaikkeni, että rumilus olisi muuttunut siedettävämmäksi katsella, mutta aina jäi jäljelle liikaa mustaa lastulevyä. Eräänä päivänä pistin kaverin kokonaan paloiksi ja raahasin kottikärryillä varastoon ja marssin huonekalukauppaan. Kertarysäys ja olkkarissa oli uusia huonekaluja. Kyllä, kyllä, rutinaahan siitä seurasi, mutta jos toinen osapuoli ei ole kiinnostunut hommaamaan uusia huonekaluja eikä korvaansa lotkauta asian suhteen, niin saan minä asian yksinkin hoidettua. Olenkin tullut miesten ja huonekalujen suhteen siihen tulokseen, että heille riittää sohva, sänky ja pöytä. Oikeastaan sohva ja pöytä on ihan tarpeeksi. Kaappejahan he eivät tarvitse ollenkaan. Kaikkien tavaroiden pitää olla näkyvillä, että ne löytää.

En kannata ollenkaan sitä, että huonekaluja ostettaessa mennään Ikeaan, valitaan valmiiksi suunniteltu olohuone ja pakataan se autoon. Vaikka itse toiminkin kirjahyllystä pääsemisen euforisissa jälkimainingeissa juuri näin. Kodista tulee persoonallisempi, kun huonekaluja hankitaa vähän sieltä sun täältä ja uutta sekä vanhaa. Uusi ja samantyylinen sisustus voi olla kaunis, mutta samalla hengetön.

Talja lattialla on tyttären kirppislöytö. Siinä oli aikaisemmin mustavalkoinen häräntalja, joka ostin itselleni neljäkymmentävuotislahjaksi. En suosittele kenellekkään sitä väriyhdistelmää. Siinä näkyvät kaikki maailman roskat, karvat ja nöyhdät. Lahjoitin taljan isälleni. Tytär bongasi aiemmin mainitusta Kirppis Ankasta pöytäänsä juuri tyhjentävän myyjän ja osti halvalla ruskean taljan. Saan lainata sitä ainakin niin kauan kun hän asuu kotosalla, mutta enpä taida siitä ihan hevillä luopua. Tukkanuottasia luvassa.

Sohvasta, joka pikkuisen pilkottaa vasemassa kulmassa, olenkin maininnut jotain jo aikaisemminkin. Yli kymmenen vuotta vanha, musta rikkinäinen rohjake, joka joutaisi kaatopaikalle. Pitäisiköhän huomenna käväistä huonekalukaupassa...